SEO Greece – Εξειδικευμενη Εξωτερικη SEO Συνεργατιδα

SEO Greece – Εξειδικευμενη Εξωτερικη SEO Συνεργατιδα

Ψάχνεις για SEO Σπεσιαλίστα στην Ελλάδα;

Welcome! Δες ποιες ενέργειες SEO λάβανε χώρα για να ανεβάσει η Ιωάννα Βαΐου ένα Ελληνικό webpage για την target αγορά του στην Ελληνική Google. Έχεις ερωτήσεις?

Ρώτα την Ιωάννα κατευθείαν μέσω της “contact” σελίδας. Ο προτιμότερος τρόπος επικοινωνίας με την Ιωάννα είναι μέσω EMAIL.

SEO GREECE Σεμιναρια προωθησης και βελτιστοποιησης ιστοσελιδων divani caravel hotel

SEO GREECE Σεμιναρια προωθησης και βελτιστοποιησης ιστοσελιδων divani caravel hotel


Το video έχει καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό και η ταυτότητα του project θα παραμείνει private.


Την 25η Νοέμβρη 2017, η Ιωάννα Βαΐου μίλησε για SEO τεχνικές στο φεστιβάλ επιχειρηματικότητας “Explore Your Business Self”, που διοργάνωσε το Bossible.gr και έλαβε μέρος στο DIVANI CARAVEL HOTEL, στην Αθήνα. Δείτε το περιεχόμενο της παρουσίασης στα Αγγλικά παρακάτω, στο Slideshare.Δείτε στο επόμενο video 6 λεπτά από την λάιβ παρουσιαση της Ιωάννας Βαΐου την 25η Νοέμβρη στο Divani Caravel Hotel, όπου μίλησε για SEO στρατηγικές.Προώθηση Ιστοσελίδων SEO Greece – Google Search Engine Optimization – Οργανική Προβολή στην 1η Σελίδα

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα της ειδικού μας στην προώθηση ιστοσελίδων για επιχειρηματίες και επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό: Ιωάννας Βαΐου. Αναρωτιέστε τι είναι το SEO και πως μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση σας? Πάρτε σαν παράδειγμα αυτήν εδώ την σελίδα που διαβάζετε αυτήν την στιγμή. Πιθανότατα αυτό που σας οδήγησε σε εμάς ήταν κάποια αναζήτηση την οποία πληκτρολογήσατε στην μηχανή αναζήτησης Google.gr, σχετική με το SEO στην Ελλάδα. Για σχετικές αναζητήσεις, η σελίδα την οποία τώρα διαβάζετε εμφανίζεται στην 1η σελίδα της Ελληνική Google στα οργανικά (SEO) αποτελέσματα. Έτσι λοιπόν μας βρήκατε και μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία σας ενδιαφέρει.


Δες ένα αληθινό case study για ένα project στην αγορά του Ecommerce.


Έτσι λοιπόν μπορούν οι τεχνικές βελτιστοποίησης και προώθησης ιστοσελίδων SEO να βοηθήσουν και την δική σας επιχείρηση:

 1. Κάνοντας την επιχείρηση ορατή σε ένα ευρύτερο κοινό το οποίο δεν γνωρίζει την ύπαρξη σας και τι προσφέρετε αλλά αναζητά περισσότερες πληροφορίες και ενδιαφέρεται ΕΝΕΡΓΑ για τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες σας.
 2. Δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό σας, τους πιθανούς νέους πελάτες σας να έρθουν σε επικοινωνία μαζί σας καθώς οι πρώτες κατατάξεις στα οργανικά (φυσικά) αποτελέσματα της Google, δίνουν αυτόματα κύρος στην επιχείρηση σας. Αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό?  Συμβαίνει γιατί μέσω SEO εμφανίζεστε με “φυσικό” τρόπο μπροστά στα μάτια του πιθανού αυριανού σας πελάτη την ώρα ακριβώς που ψάχνει για συγκεκριμένες λύσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Δεν σας εμφανίζει σαν “Διαφήμιση” όπως συμβαίνει με τα πληρωμένα Ads στην Google που έχουν και την ανάλογη ένδειξη “Ads”. Το να διαφημιστεί κανείς μέσω Ads είναι εύκολο. Αρκεί να γραφτεί στο πρόγραμμα διαφημίσεων Google AdWords, να φτιάξει τα ads, να ορίσει το διαθέσιμο budget για την διαφήμιση του και να ξεκινήσει να φαίνεται. Το να εμφανιστεί όμως κάποιος στα πρώτα 10 οργανικά (η φυσικά αποτελέσματα) της 1ης Google σελίδας είναι κάτι το οποίο μόνο με σωστό SEO επιτυγχάνεται. Και αυτό είναι προνόμιο μόνο λίγων επαγγελματιών παρά την πληθώρα των SEO Greek Experts που κυκλοφορούν.

SEO experts Greece – Greek SEO στην Ελλάδα με κατάλληλες μεθόδους – Υπηρεσίες SEO.


Internet Marketing Ελλαδα: Οι βασικές αρχές που θα μοιραστούμε μαζί σας εδώ, ισχύουν για όλες τις επιχειρήσεις αλλά κάθε project σε αυτήν την ειδικότητα marketing στο internet που αφορά την ζήτηση, τον ανταγωνισμό κτλ είναι custom με εντελώς διαφορετικές ανάγκες, χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες οι οποίες προϋποθέτουν την δημιουργία μοναδικής στρατηγικής local, national (η global) SEO marketing.

Εάν είσαστε επιχειρηματίας με βάση την Ελλάδα με τοπική, εθνική η και παγκόσμια προβολή των υπηρεσιών και των προϊόντων σας μπορείτε σε αυτήν την σελίδα να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες της ιδιοκτήτριας ατομικής επιχείρησης: Joanna Vaiou με αντικείμενο τις εξειδικευμένες υπηρεσίες Search Engine Optimization η αλλιώς προώθησης και βελτιστοποίησης ιστοσελίδων στην Αθήνα, Ελλάδα.


Τι είναι το SEO στα Ελληνικά? SEO in Greek

Αποτελεί ένα συνδυασμό στρατηγικών ενεργειών βελτιστοποίησης (OnSite SEO) αλλά και προώθησης (OffSite SEO) μιας ιστοσελίδας ώστε να κερδίσει αυτή κατατάξεις στα οργανικά αποτελέσματα της 1η σελίδας στην Google μηχανής αναζήτησης για τα επιθυμητά keywords (λέξεις-κλειδιά) μιας επιχείρησης. Τα “Οργανικά” αποτελέσματα στην 1η σελίδα είναι αυτά στην αριστερή πλευρά (και επιτυγχάνονται με SEO), σε αντίθεση με τα “πληρωμένα” αποτελέσματα κατευθείαν στην Google μέσω του προγράμματος AdWords (PPC ή CPC Ads, “pay per click” ή “cost per click” Ads) που εμφανίζονται στην δεξιά πλευρά της μηχανής αναζήτησης (δεν ισχύει πια, η  Google έπαψε να εμφανίζει τις διαφημίσεις της εκεί τον Μάρτιο του 2016) αριστερή πάνω η κάτω πλευρά, με την ένδειξη “Ads”.

Σημαντική διαφορά των 2 αυτών τρόπων διαφήμισης/προβολής στην 1η σελίδα της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης είναι οτι τα seo αποτελέσματα λαμβάβουν σύμφωνα με έρευνες ειδικών στο Search Engine Marketing, πάνω από το ~82% του συνόλου των κλικς σε σύγκριση με ένα ~18% των συνολικών κλικς που γίνονται στα PPC ads για κάθε μια αναζήτηση η λέξη-κλειδί. Άλλη μια διαφορά μεταξύ SEO και PPC είναι ότι το SEO δεν εμφανίζει άμεσα την ιστοσελίδα μας στην 1η σελίδα της Google, παίρνει χρόνο μέχρι να εφαρμοστούν και να διαβαστούν οι αλλαγές βελτιστοποίησης στις οποίες υπόκεινται οι ιστοσελίδες αλλά και οι ενέργειες προώθησης τους σε άλλα websites τα οποία θα “προσθέσουν” περισσότερη αξιοπιστία στην δική μας και θα την ανεβάσουν στα πρώτα αποτελέσματα.

Για να εμφανιστεί ένας διαφημιζόμενος άμεσα στην 1η σελίδα της Google μέσω του προγράμματος Google AdWords, αρκεί να εγγραφεί και να φτιάξει το περιεχόμενο της διαφήμισης του. Το κόστος στο AdWords είναι ελεγχόμενο από την άποψη ότι ο διαφημιζόμενος μπορεί να θέσει maximum bids για κάθε λέξη κλειδί που θέλει να εμφανίζεται στην 1η σελίδα και maximum cost per day. Από την άλλη πλευρά, το κόστος των υπηρεσιών στο SEO είναι συνήθως 1-off αναλόγως των ωρών που θα χρειαστούν για την προετοιμασία των προτάσεων βελτιστοποίησης που πρέπει να γίνεται αρχικά σε μια ιστοσελίδα (OnSite SEO) και έπειτα ισχύει ένα μηνιαίο κόστος επίτευξης και διατήρησης των κατατάξεων στην 1η σελίδα μετά από συμφωνία της επιχείρησης με τον SEO Specialist η την εταιρεία και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Τι Υπηρεσίες Προσφέρει η Ιωάννα ως Ιδιοκτήτρια της Εταιρείας Παροχής Υπηρεσιών SEO

seo greece - προώθηση ιστοσελίδων seo ελλαδα

Expert SEO in Greece – προώθηση ιστοσελίδων SEO Internet Marketing Ελλάδα – Ιωάννα Βαΐου – Greek Search Engine Optimization Specialist για Επιχειρήσεις (Ελλάδα και Εξωτερικό). SEO Training: Σεμινάρια – Ιδιαίτερα Μαθήματα – Εκπαίδευση 1Ο1 (One on One) στο SEO Marketing.


 • SEO – Top Google Page Rankings της ιστοσελίδας σας για τα ποθητά keywords σας – Premium Google Corporate SEO Greece Service.
 • Corporate Online Reputation Management Premium Services on Google Search Engine
 • Social Media Marketing – Social Media Optimization Services Greece
 • SEO Training η Consulting για στελέχη επιχειρήσεων (ΕΝΔΟΕΤΑΙΡΙΚΑ στον χώρο του πελάτη)
 • Ιδιαίτερα Μαθήματα – (Σεμινάρια) SEO 1Ο1 (One on One) σε φοιτητές η άλλους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση των βασικών γνώσεων πάνω στην τέχνη και επιστήμη της βελτιστοποίησης και προώθησης ιστοσελίδων με σκοπό την εξεύρεση εργασίας ως υπεύθυνοι στο SEO σε εταιρεία στην Ελλάδα.

Σεμινάρια SEO στην Αθήνα One on One με την Ιωάννα Βαΐου – SEO Training

Η παροχέας της εξειδικευμένης υπηρεσίας internet marketing “Search Engine Optimization” Ιωάννα Βαΐου (Joanna Vaiou), αναλαμβάνει να προσφέρει εκτός από την ίδια την υπηρεσία SEO στην επιχείρηση σας, και την εκπαίδευση των στελεχών της εταιρείας σας.

Η εκπαίδευση αφορά άτομα τα οποία είναι αποφασισμένα να διεκδικήσουν μία θέση στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα στην ξεχωριστή αυτή ειδικότητα. Τα μαθήματα είναι ιδιαίτερα και γίνονται στο χώρο του “SEO trainee“, σε ώρες που συμφωνούν τα αμφότερα μέρη.

Επιλπλέον, κατάλληλο κοινό για την σειρά των ιδιαίτερων σεμιναρίων αυτών είναι οι εταιρείες και τα στελέχη των οποίων ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν σχετικά με το πως λειτουργεί το SEO για να το εντάξουν στο μείγμα marketing της εταιρείας στο κοντινό μέλλον.

Τα σεμινάρια SEO της εισηγήτριας καλύπτουν την ύλη του πως πρέπει να είναι ένα ολοκληρωμένο SEO marketing πλάνο και είναι για αρχάριους αλλά και πιο advanced γνώστες.

SEO Seminars in Athens:

 • Γίνονται ενδοεταιρικά στο χώρο της επιχείρησης σας
 • Η εκπαίδευση είναι για άτομα αλλά και ομάδες ατόμων ενδιαφέροντος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “SEO Training – Mastering the Art of Search Engine Optimization” καλύπτει τις παρακάτω ενότητες:

elegant wp themesΠως φτιάχνουμε την δική μας ιστοσελίδα από το μηδέν σε περιβάλλον WordPress CMS (Content Management System).

Η γνώση και οι σπουδές προγραμματισμού δεν είναι απαραίτητες. Απαραίτητη είναι η θετική διάθεση, η εξοικίωση με την Αγγλική γλώσσα και μεγάλη όρεξη για διάβασμα στο σπίτι, ακολουθώντας τις πηγές εκπαίδευσης που μοιράζεται η εκπαιδεύτρια.


 

 • Εξοικίωση με όλη την ορολογία του SEO και κάλυψη εκπαιδευτικών πηγών για αρχάριους “SEO for Beginners”.
 • OnSite SEO
 1. Πως κάνουμε έρευνα αγοράς για την επιλογή των καταλληλότερων λέξεων κλειδιών για κάθε σελίδα που θέλουμε να προωθήσουμε στην Google.
 2. Πως ενσωματώνουμε τις επιλεγμένες λέξεις κλειδιά του προηγούμενου σταδίου στο περιεχόμενο και στα SEO meta data (τα δεδομένα που κοιτά η Google σε κάθε σελίδα για να καταλάβει το νόημα και το λόγο ύπαρξης της).
 3. Πως κάνουμε ανάλυση του ανταγωνισμού μας (οι ιστοσελίδες που βρίσκονται ήδη στην πρώτη σελίδα της Google για τις λέξεις κλειδιά “στόχους” μας) για να καταλάβουμε ποια είναι η δύναμη του και ποιος είναι ο βαθμός δυσκολίας για να τον φτάσουμε και να τον ξεπεράσουμε στην Google.
 4. Εκμάθηση και εφαρμογή όλων των καλύτερων στρατηγικών (OnPage) βελτιστοποίησης μιας σελίδας ανάλογα με τους δεδομένους στόχους αυτής.
 • OffSite SEO
 1. Εκμάθηση και εφαρμογή “hands-on” όλων των καλύτερων στρατηγικών στο OffSite SEO. Εδώ ο εκπαιδευόμενος/η μαθαίνει τους διάφορους και ποικίλους τρόπους με τους οποίους έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει (ή να “κερδίσει”) links πίσω στην ιστοσελίδα του έτσι ώστε να αρχίσει να βελτιώνει τις οργανικές κατατάξεις της στην GOOGLE για τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά “στόχους”.
 2. Ανάλυση όλων των σωστών και λάθος τρόπων δημιουργίας links για την βελτίωση των οργανικών θέσεων κατάταξης (SERPs = Search Engine Ranking Positions).
 3. “Google My Business” Local Business SEO: Εκμάθηση και εφαρμογή όλων των στρατηγικών έτσι ώστε μία τοπική επιχείρηση να εμφανίζεται με όλα τα στοιχεία της (‘Όνομα”, “Διεύθυνση”, “Τηλέφωνο”, “Ιστοσελίδα” κτλ) στην κανονική Google.gr με τον χάρτη της από την καταχώρηση της στο “Google Maps” ή “Google My Business” directory της Google.
 • SEO Tools: Εκμάθηση του πως λειτουργούν όλα τα παρακάτω “εργαλεία” για τον υπεύθυνο στο SEO έτσι ώστε να αξιολογήσει σωστά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μιας σελίδας όσον αφορά την δυνατότητα της για υψηλές κατατάξεις. Τα εργαλεία αυτά είναι απαραίτητα για ποιοτικές αναλύσεις και για λήψη αποφάσεων σχετικά με το ποιες στρατηγικές προώθησης θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουμε τα ποιοτικά στοιχεία μιας ιστοσελίδας αλλά και για την ανάλυση των ποιοτικών ή μη στοιχείων του ανταγωνισμού μας.

 

Introduction to the Best SEO – Social Media Tools and applications:

 1. MOZ
 2. Semrush
 3. Majestic
 4. AHREFS
 5. BUZZFEED
 6. Syndwire
 7. Rank Tracking Tools – Search Engine Ranking Positions Tracking Tools

Σχετικά με την SEO Εκπαίδευση 1Ο1 με την Ιωάννα.

Σημείωση SOS: Η εκπαίδευση με την Ιωάννα δεν περιλαμβάνει μόνο την κάλυψη της θεωρίας του SEO και την παρουσίαση / εκμάθηση των στρατηγικών αλλά και την “HANDS-ON” εφαρμογή των θεωριών στην πράξη.

Το άτομο το οποίο θα επενδύσει σε αυτήν την εκπαιδευτική ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ θα αποκτήσει την πιο ακριβή και την πιο “current” ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ στο SEO, PLUS την Εμπειρία στο SEO. Το συνολικό κόστος αυτής της εξατομικευμένης πρακτικής εκπαίδευσης περιλαμβάνει από την μία πλευρά το κόστος της θεωρητικής κατάρτισης και από την άλλη πλευρά το κόστος της εφαρμογής των πολλαπλών στρατηγικών SEO πάνω σε αληθινό seo project με καθορισμένους στόχους “long tail”.

Τι είναι οι “Long Tail SEO Στόχοι” (Keyword Phrases) και Ποια Είναι τα Πλεονεκτήματα τους.

“Long tail” στόχοι στην τέχνη και επιστήμη του SEO είναι ο φράσεις που αποτελούνται από δυο (2) λέξεις και πάνω και έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 1. Λιγότερο ανταγωνισμό στην Google από ιστοσελίδες ανταγωνιστών ποτ στοχεύουν τις ίδιες αναζητήσεις
 2. Λιγότερες μηνιαίες αναζητήσεις στην Google από το κοινό το οποίο ψάχνει στην Google με αυτές
 3. Συγκεκριμένη στόχευση η οποία έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκουν της ιστοσελίδα μας οι χρήστες οι οποίοι είναι πιο πιθανόν να αγοράσουν το προϊόν η την υπηρεσία μας.
 4. Χαμηλότερο κόστος σε υποστήριξη SEO για τον επιχειρηματία σε σχέση με το κόστος για μια broad, γενική και πολύ ανταγωνιστική φράση από 1 η 2 λέξεις στην Google
 5. Λιγότερο χρόνος για την επίτευξη κατατάξεων στην 1η σελίδα της Google

Π.χ στην παραδειγματική αγορά της “φωτογραφιας γαμου”, όταν κάποιος ψάχνει στην Google χρησιμοποιώντας μόνο αυτές τις δυο λέξεις  – κλειδιά, δεν φανερώνει αγοραστική διάθεση, το intention του χρήστη πιθανότατα είναι πληροφοριακό και πολύ γενικό (broad). Όταν όμως κάποιος ψάχνει στην Google χρησιμοποιώντας φράσεις κλειδιά όπως “φωτογραφοι γαμου αθηνα τιμες”, ή “φωτογραφιες γαμου αθηνα προσφορες”, είναι ξεκάθαρο οτι ο χρήστης ενδιαφέρεται να πάρει προσφορές γιατί υπάρχει η ανάγκη να κλείσει έναν επαγγελματία για ένα γάμο στο κοντινό μέλλον. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αναζητήσεων γύρω από μία αγορά αποτελείται από Long tail keyword phrases. Δείτε το στην εικόνα που ακολουθεί.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου προώθησης κάνουν ξεκάθαρο το γεγονός ότι; η στρατηγική αυτή πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε μία επιχείρηση η οποία επιθμυμεί να αναπτύξει το πελατολόγιο της γρήγορα και πιο οικονομικά. Τα Long Tail seo keywords ονομάζονται “LSI” (Latent Semantic Indexing) keywords και όταν υπάρχει πληθώρα αυτών στο κείμενο μιας σελίδας, βοηθάει την Google να καταλάβει το ακριβές νόημα της κάθε σελίδας έτσι ώστε να την αξιολογήσει σωστά και να την κατατάξει στα οργανικά της αποτελέσματα.

long tails seo vs head short tail seo keywords targeting

Για Ποιον Είναι και Για Ποιον Δεν Είναι Κατάλληλο Αυτό το Πρόγραμμα Θεωρητικής Γνώσης και Πρακτικής Εφαρμογής στο SEO.

Το κατάλληλο άτομο για αυτήν την συνεργασία με την Ιωάννα, θα είναι αποφασισμένο να ασχοληθεί σοβαρά και επαγγελματικά με το SEO. Άτομα τα οποία επιθυμούν να αποκτήσουν μόνο μία επιφανειακή γενική θεωρητική γνώση στο αντικείμενο αυτό, δεν είναι κατάλληλα για να επενδύσουν σε αυτήν την συνεργασία. Από την μία πλευρά γιατί η συνεργασία αυτή έχει υψηλό οικονομικό κόστος και από την άλλη γιατί γενικές θεωρητικές γνώσεις και online tutotials, υπάρχουν άπειρα και μπορεί κάποιος να τα βρει δωρεάν στο διαδίκτυο.


Απόκτηση Εξειδικευμένης Γνώσης στο SEO + Απόκτηση Εμπειρίας HANDS – ON (Δουλεύοντας με την Ιωάννα σε αληθινό SEO Project από το 0) = Απόκτηση Υπεραρκετών Προσόντων και Εφοδίων για Διεκδίκηση Θέσης Εργασίας ως υπεύθυνος SEO σε μία επιχείρηση (Small – Medium Business) στην Ελλάδα.


Η έλλειψη της εμπειρίας στο αντικείμενο αυτό στην Ελλάδα του σήμερα είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένουν ακάλυπτες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα που συχνά ανακοινώνονται είτε σε σχετικά Groups στα Social Media (Facebook, Linkedin κτλ), είτε σε ειδικά σάιτ για εξεύρεση εργασίας σε εταιρείες και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Η εκπαίδευση θα γίνεται πάνω σε αληθινό project με στόχους (σε νέα ιστοσελίδα wordpress μηδενικού authority), ο εκπαιδευόμενος/η θα πρέπει να επιλέξει ένα θέμα (topic) από το οποίο εμπνέεται και του αρέσει πραγματικά πολύ, έτσι ώστε να μπορεί να δημιουργεί περιεχόμενο (άρθρα) και να τα δημοσιεύει στην νέα ιστοσελίδα WordPress που θα φτιάξετε από το μηδέν, θα βελτιστοποιήσετε και θα προωθήσετε ΜΑΖΙ με την Ιωάννα. Θα είναι δηλαδή ένα πραγματικό “SEO Case Study Project” του οποίου η πρόοδος και τα αποτελέσματα θα καταγράφονται.

Το επιτυχές αποτέλεσμα αυτού του δοκιμαστικού project θα είναι η “απόκτηση εμπειρίας” του εκάστοτε εκπαιδευόμενου πάνω στο SEO και θα μπει στο βιογραφικό του. Επιπλέον ο εκπαιδευόμενος/η που θα ολοκληρώσει επιτυχώς την εκαπιδευτική αυτή συνεργασία θα λάβει συστατική επιστολή από την ίδια την Ιωάννα Βαΐου και θα ενταχθεί και σε αντίστοιχα Digital Marketing related Groups στο Facebook, για να έχει πρόσβαση σε θέσεις εργασίας που συχνά ανακοινώνονται από εταιρείες και επιχειρήσεις που ψάχνουν άτομα να καλύψουν θέσεις στο SEO. Η Ελληνική αγορά παρά την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, ΖΗΤΑΕΙ συχνά άτομα που γνωρίζουν ή έχουν κάποια σχετική εμπειρία με το αντικείμενο αυτό προβολής. Η Ελλάδα όμως (δυστυχώς) δεν έχει άτομα τα οποία έχουν έστω και τις βασικές γνώσεις στο SEO για να μπορέσουν να σταθούν αξιοπρεπώς σε μία επιχείρηση που προτίθεται να προσλάβει κάποιον εσωτερικά.

Περιορισμένες Θέσεις Εκπαίδευσης

Οι θέσεις για αυτήν την εκπαιδευτική συνεργασία με την Ιωάννα είναι αυστηρά περιορισμένες και η επιλογή θα γίνεται εφόσον προηγηθεί συνέντευξη με την ίδια. Για περισσότερες πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται, μπορείτε να στείλετε email στην Ιωάννα (jo@joannavaiou.com) η να της στείλετε personal message στο Linkedin (Joanna Vaiou), δηλώνοντας ξεκάθαρα την πρόθεση σας και τους ειλικρινείς λόγους για τους οποίους επιθυμείτε να επενδύσετε στo συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απόκτησης τεχνογνωσίας και εμπειρίας στο SEO Marketing.


Back to Business now.

Ψάχνετε για κάποιον Εξειδικευμένο Σύμβουλο στην Προώθηση Ιστοσελίδων για πελάτες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό?


Σε Ποιες Επιμέρους Ευρείες Στρατηγικές Internet Marketing Χωρίζεται το SEO?

seo services market place

SEO Greece – Ελληνικό SEO


Μία ολοκληρωμένη στρατηγική Organic SEO Greece (Google Search Engine Marketing) αποτελείται από 2 ευρείες ομάδες στρατηγικών και τεχνικών:
 • OnSite SEO [Βελτιστοποίηση της ίδιας της ιστοσελίδας για να είναι φιλική και προσιτή στην Google εφαρμόζοντας τεχνικές αλλαγές, προσθήκη σχετικού και αξιόλογου περιεχομένου πολλαπλών μορφών (text, video, pdfs, ppts, images, audios κτλ) (και μη) στο ίδιο το website].
 • OffSite SEO [Προώθηση των σελίδων ενός website λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένους στόχους η λέξεις-κλειδιά (η “target keywords”) σε άλλα σχετικά με την δική μας αγορά αλλά και υψηλού seo authority websites, μέσω της δημιουργίας παραπομπών (συνδέσμων η “links”, η “backlinks”) πίσω στις σελίδες του website που εφαρμόσαμε τις onsite αλλαγές].

 

Που Απευθύνονται τα Μαθήματα και η Εκπαίδευση Βελτιστοποίησης και Προώθησης Ιστοσελίδων (SEO Greece)?

Σε μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να μάθουν το πως λειτουργεί το SEO γιατί σκοπεύουν να το εντάξουν στο marketing πλάνο για την προώθηση τους στην Google, έτσι ώστε να τους βρίσκουν οι αυριανοί πιθανοί πελάτες τους στην 1η σελίδα όταν εκείνοι αναζητούν με τις επιθυμητές λέξεις-κλειδιά σχετικές με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Επίσης, η Ιωάννα προσφέρει και One on One SEO σεμινάρια/μαθήματα σε Έλληνες φοιτητές που είναι ήδη εξοικοιωμένοι με την Αγγλική γλώσσα όσον αφορά την όρεξη και την ικανότητα τους να παρακολουθήσουν εκπαιδεύσεις τελευταίας τεχνολογίας στο SEO μέσω εκπαιδευτικών videos στα Αγγλικά.


 

>> Τηλεφωνήστε μας ΤΩΡΑ στο Κινητό 6979385729 η στείλτε Μας Μήνυμα – Κάντε Κλικ Εδώ (στην συνήθη περίπτωση που η Ιωάννα δεν είναι διαθέσιμη στο τηλέφωνο).


1. Τι Είναι το SEO (ή η Βελτιστοποίηση και Προώθηση Ιστοσελίδων στις Μηχανές Αναζήτησης)?

Το SEO αποτελεί την ακρωνυμία του όρου “Search Engine Optimization“.

Το 1ο μέρος του όρου-> “Search Engine” σημαίνει “μηχανή αναζήτησης” όπως π.χ η Google.gr.

Εκεί πάει η πλειοψηφία των ανθρώπων όταν θέλουν να βρουν απαντήσεις η περισσότερες πληροφορίες για κάτι το οποίο τους απασχολεί η θέλουν να βρουν, να αγοράσουν κτλ.

Το 2ο μέρος του όρου “Optimization” σημαίνει “Βελτιστοποίηση”.

Άρα, ο όρος “Search Engine + Optimization” είναι η εξειδικευμένη υπηρεσία διαδικτυακής προβολής μιας επιχείρησης κατά την οποία η ιστοσελίδα της υπόκεινται σε ενέργειες βελτιστοποίησης (OnSite SEO) και προώθησης (OffSite SEO) με σκοπό να εμφανίζεται στα οργανικά (στην αριστερη πλευρά) αποτελέσματα της πρώτης σελίδας της Google, όταν οι χρήστες αναζητούν τα προϊόντα και/ή τις υπηρεσίες της.

SEO France – Consultant for companies in Paris – French Search Engine Optimization services


 

2. Τι Σημαίνει το SEO για Μια Επιχείρηση?

Αν παραδείγματος χάρη μια επιχείρηση πουλάει ηλιακούς θερμοσίφωνες στην Ελλάδα, θα πρέπει να ξέρει οτι το προϊόν της σαν όρος (χωρίς τόνους), δηλαδή η λέξη κλειδί “ηλιακοι θερμοσιφωνες“, αναζητείται κάθε μήνα στην Ελληνική Google 9.900 φορές (κατά μέσο όρο), σύμφωνα με το δωρεάν εργαλείο Keyword Planner της Google.

ηλιακοι θερμοσιφωνες

 

Το SEO λοιπόν σαν υπηρεσία για ένα κατάστημα η έναν επιχειρηματία που εμπορεύεται ηλιακούς θερμοσίφωνες θα ανέβαζε και θα συντηρούσε την ιστοσελίδα της επιχείρησης στην 1η σελίδα της Google.gr στα αριστερά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να είναι ορατή σε όλους εκείνους τους χρήστες που ψάχνουν 9900 φορές κατα μέσο όρο μηνιαίως να βρουν προμηθευτές, να τσεκάρουν-συγκρίνουν τιμές, να έρθουν σε επικοινωνία και τελικά να αγοράσουν.

Ένα ποσοστό από τους ~9900 που αναζητούν το συγκεκριμένο προϊόν στην Google κάθε μήνα θα κάνει κλικ στην ιστοσελίδα της επιχείρησης και ένα ποσοστό απο αυτούς θα έρχονται σε επικοινωνία με την επιχείρηση και θα αγοράσουν από αυτήν online η θα πάνε από το τοπικό κατάστημα να αγοράσουν από εκεί.

Ο επιχειρηματίας λοιπόν επενδύει κάθε μήνα ένα ποσό ανάλογα με την συμφωνία που κάνει με τον ειδικό Search Engine Optimizer για να προβάλεται μέσω της ιστοσελίδας του εκεί ακριβώς όπου κάθε μήνα ψάχνουν οι αυριανοί πελάτες του για να αγοράσουν ηλιακούς θερμοσίφωνες. Στην πρώτη σελίδα της Google.


 

3. Πόσο Κοστίζει το SEO Greece (η στο εξωτερικό) για μια Επιχείρηση?

Εύκολη ερώτηση με καθόλου γρήγορη η άμεση (one size fits all) απάντηση καθώς το κόστος της υπηρεσίας εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες είναι:

 • Η ποσότητα των λέξεων-κλειδιών “στόχων” για τις οποίες ο επιχειρηματίας θέλει να τον βρίσκουν στην μηχανή αναζήτησης Google στην 1η σελίδα των οργανικών Ελληνικών αποτελεσμάτων
 • Η δύναμη του ανταγωνισμού του επιχειρηματία για αυτές τις συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά στόχους. Αυτά τα δεδομένα καθορίζουν το βαθμό δυσκολίας για να ανεβάσει και να διατηρήσει ο SEO expert τον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία στην 1η σελίδα μακροχρόνια.
 • Το κόστος διαφήμισης στο Google AdWords που επωμίζουνται όσοι προωθούνται μέσω direct διαφημίσεων για τις ίδιες λέξεις κλειδιά στόχους.
 • Το εύρος του κοινού που στοχεύει ο κάθε επιχειρηματίας (Local π,χ “δικηγοροι αθηνων”), national η international.
 • Η τιμή και το κέρδος ανά πώληση του κάθε προϊόντος η της κάθε υπηρεσίας του κάθε επιχειρηματία.
 • Το μέγεθος, η διάρκεια και η ποιότητα των SEO υπηρεσιών που έχει ανάγκη ο κάθε επιχειρηματίας.

4. Τι Είναι Πρακτικά το SEO Greece? (Πως Γίνεται)

Το SEO χωρίζεται σε 2 μεγάλες κατηγορίες ενεργειών βελτιστοποίησης (OnSite SEO) και προώθησης (OffSite SEO) μιας ιστοσελίδας.


5. Τι Είναι το OnSite SEO Greece (Βελτιστοποίηση)?

Το OnSite SEO έχει να κάνει με τεχνικές και μη αλλαγές που γίνονται στην ιστοσελίδα την ίδια με σκοπό να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα (να γίνει πιο φιλική ως προς την Google) για να ανέβει αργότερα στην 1η σελίδα με την βοήθεια του OffSite SEO, Αυτές οι αλλαγές ετοιμάζονται συνήθως σε μορφή βελτιωτικών προτάσεων και συμβουλευτικής από τον SEO Specialist και αποστέλλονται στον web developer της ιστοσελίδας με σκοπό την άμεση εφαρμογή τους.

Η εφαρμογή των οδηγιών αυτών αποτελεί υποχρέωση του web developer και προσθέτει έξτρα κόστος στο project. Εάν ο ειδικός SEO έχει γνώσεις web development σε οποιοδήποτε CMS (Content Management System) τότε μπορεί ο ίδιος να εφαρμόσει τις αλλαγές για κάποιο έξτρα κόστος.

Το OnSite SEO ανάλογα με την ήδη υπάρχουσα κατάσταση του SEO μιας ιστοσελίδας (πολλά τεχνικά λάθη, λίγο έως καθόλου content, άστατη αρχιτεκτονική, δύσκολο navigation κτλ) συνήθως βελτιώνει τις κατατάξεις στην Google πηγαίνοντας την λίγο πιο ψηλά, αλλά σχεδόν ποτέ στην 1η σελίδα). Ο τελικός στόχος επιτυγχάνεται με το σωστό συνδυασμό των 2 ομάδων ενεργειών marketing βελτιστοποίησης και προώθησης.


Greek SEO Freelancer Expert Insights – SEO Greece Ioanna Vaiou

Δείτε ένα παράδειγμα από την μεταβολή στις κατατάξεις στην Google για ένα project το οποίο ξεκίνησε στις αρχές Φλεβάρη.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν εμφανιζόταν ούτε στις πρώτες 10 σελίδες, (δηλαδή στα πρώτα 100 αποτελέσματα της Google αφού κάθε σελίδα έχει συνήθως 10 οργανικά αποτελέσματα αν έχετε προσέξει). Μέσα σε 3 βδομάδες πήγα τη ιστοσελίδα για την κύρια λέξη κλειδί της στην 2η σελίδα της Google.

προωθηση ιστοσελιδων seo στις μηχανες αναζητησης


6. Τι Είναι το OffSite SEO (Προώθηση Ιστοσελίδων)?

Το OffSite SEO έχει να κάνει με όλες εκείνες τις ενέργειες που γίνονται εξωτερικά της ίδιας της ιστοσελίδας με σκοπό να την κάνουν πιο δημοφιλή για αυτό το οποίο προωθεί.

Το OffSite SEO Greece είναι σχεδόν συνώνυμο με τον όρο “link building”, “backlinking” που σημαίνει ότι δημιουργούνται στρατηγικά “links”, ή “backlinks”, ή ¨αναφορές”, η “παραπομπές” σε άλλα sites τα οποία οδηγούν τους επισκέπτες πίσω στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

Έτσι αυτή η ιστοσελίδα ανάλογα με την ποιότητα, την σύνθεση και την ποσότητα των links που αποκτά κατά καιρούς->

 • βελτιώνει
 • πετυχαίνει και
 • συντηρεί τις επιθυμητές κατατάξεις και την επιθυμητή προβολή στην κορυφή της Google μηχανής αναζήτησης SEO Greece

To OffSite SEO συνιστάται να ξεκινάει εφόσον ολοκληρωθεί το OnSite SEO για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα εφόσον το αρχικό στήσιμο μιας ιστοσελίδας είναι η βάση στην οποία χτίζεται ολόκληρο το οικοδόμημα της σωστής προβολής μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο μέσω των πολυπόθητων οργανικών κατατάξεων στην Google. Για να γίνει επαγγελματική δουλειά, ο ειδικός στο SEO χρειάζεται πρόσβαση σε διάφορα εργαλεία ανάλυσης της seo καστάστασης μίας ιστοσελίδας, τα λεγόμενα “SEO tools” όπως το Majestic, το MOZ, το AHREFS, SEMRUSH, SPYFU και άλλα.


7. What is the Future of SEO Greece? Έχει Μέλλον στην Ελλάδα το SEO σαν Επάγγελμα?

Σαφέστατα και έχει. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου βλέπω αγγελίες από εταιρείες να ζητούν seo experts για full time απασχόληση και δηλωμένο ωράριο 9 το πρωί με 5 το απόγευμα. Επίσης στο LinkedIn professional network συχνάζουν πολλές εταιρείες που κάνουν RECRUITING για λογαριασμό πελατών τους και ψάχνουν (seo Greece) εσωτερικούς υπαλλήλους για να τους στείλουν στον πελάτη τους.

Αν και δουλεύω στην δική μου ατομική επιχείρηση SEO Greece από το 2013 και το δηλώνω στα online προφίλ μου, δεν είναι πάλι λίγες οι φορές που λαμβάνω μηνύματα από recruiters οι οποίοι πάντα στο τέλος με ρωτούν αν έχω κάποιον να τους συστήσω για να καλύψει την θέση εφόσον δεν ενδιαφέρομαι να την καλύψω η ίδια. Η απάντηση μου δυστυχώς είναι: “Όχι, δεν έχω κάποιον να σας συστήσω.” Οπότε καταλαβαίνετε ότι ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος…


8. Ερωτήσεις – Σχόλια σχετικά με το SEO Greece?

Email: jo@joannavaiou.com. Ιωάννα Βαΐου, Professional SEO Greece – Greek Internet Marketing Service Provider and Online Reputation Management Strategy Specialist.


 9 PDF Optimization Tips & 45 PDF Sites for SEO

Our email report is free. Click "Yes, SEND me my report, Pls" and get it :)

Top Corporate Best Paying Affiliate Marketing Program

You have Successfully Subscribed at this phase. Please double confirm via the email you will receive from us to send for us to send you our email report with what we promised you.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This